De zoekactie naar de derde opvarende van een verongelukt vissersbootje bij Neeltje Jans (Zeeland) is maandag zonder resultaat gestopt. Zondag werden de lichamen van een 51-jarige man en zijn 79-jarige vader geborgen.

De boot van de waterpolitie heeft een stuk van de Noordzee afgezocht alvorens het richting het voormalig werkeiland Neeltje Jans is gevaren. Bij de zoekactie is ook een helikopter ingezet. 

"We hebben meter voor meter het water bij de Oosterschelde en de vindplaats van de boot afgezocht", meldt een woordvoerder van de politie aan NU.nl. Bij de zoekactie hielp ook de kustwacht mee. "Dinsdag zullen we hervatten als het voldoende licht buiten is."

Zaterdag ging de vissersboot met de drie, volgens Omroep Brabant vader, zoon en een vriend uit Heeze (Noord-Brabant), het water op. Familieleden sloegen alarm toen zij in de avond nog niet waren teruggekomen, waarop een zoektocht startte.

Zondagochtend werd de vijf meter lange boot waarop de drie mannen van 51 jaar, 79 jaar en 67 jaar waren uitgevaren gevonden bij Neeltje Jans. Het wrak lag op z'n kop aan de Oosterschelde-kant van de Roompotsluis in de Oosterscheldekering.

Stroming

Het eerste slachtoffer, de 51-jarige zoon, werd aan het begin van de middag gevonden. Zijn lichaam spoelde aan in de Mattenhaven op Neeltje Jans. Het lichaam van het tweede slachtoffer, de 79-jarige vader, werd aangetroffen in de boot die zondag aan het einde van de middag was geborgen.

Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd. De politie vermoedt dat het bootje vanaf de Noordzee een van de pijlers van de Oosterscheldekering heeft geraakt en daarna door de sterke stroming de Oosterschelde op is gedreven waar het is verongelukt.