Een 25-jarige man uit de gemeente Borsele is donderdag gewond geraakt bij een ongeluk op de Fransjesweg in Kwadendamme. Hij bleek harddrugs te hebben gebruikt. 

Na een melding van een verkeersongeval werd de politie en een ambulance opgeroepen om de man na te kijken. Hij bleek lichtgewond te zijn geraakt en hoefde niet mee naar het ziekenhuis, meldt de politie.

Vervolgens werd bij de man een blaastest afgenomen, omdat het vermoeden ontstond dat hij onder invloed was. Uit de blaastest bleek dat hij niet onder invloed was van alcohol. De man werd alsnog meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Uit een speekseltest bleek dat de 25-jarige Borsselaar harddrugs had gebruikt.

Nadat de politie hem fouilleerde overhandigde de man een zak pillen aan de politie. Dit is direct in beslag genomen. Daarna is de auto van de man doorzocht, waar een boksbeugel en een zak met 362 gram amfetamine werd aangetroffen.

Weggesleept

De auto, die niet het eigendom is van de man, is na het ongeluk flink beschadigd geraakt. Deze is weggesleept door een takelbedrijf.

De Borsselaar is ingesloten in Torentijd, waar hij gehoord wordt door de politie.