Het landelijke bestuur van de Lidl heeft donderdag ingestemd met een vestiging in het oude politiebureau aan de Stenevate in Heinkenszand. 

Vorige week kwam naar buiten dat de gemeente Borsele en de discounter alsnog overeenstemming over een nieuwe winkel hadden bereikt, nadat de onderhandelingen in het voorjaar waren geklapt.

"Met dit besluit is weer een stap gezet op weg naar een prima discounter in Heinkenszand, het versterken van de detailhandel in het dorp en deze toekomstbestendig te maken en naar een goede invulling van het gebied aan de Stenevate", zegt wethouder Ad Schenk van de gemeente Borsele.

Schenk is al jaren in gesprek met de supermarktketen. Hij zei blij te zijn dat er voor zijn afscheid na de verkiezingen van maart alsnog overeenstemming is bereikt. "Het is echt een plus voor het dorp en de gemeente."

Parkeren

Schenk gaat de komende weken in gesprek met de Emté over het verbeteren van het parkeren en de plaatsing van de glasbakken.

Vooralsnog gaat de gemeente ervan uit dat er twee parkeerterreinen komen, één voor de Emté en één voor de Lidl. Schenk hoopt echter dat er een gezamenlijk parkeerterrein komt.