In brasserie De Baas en zijn Madam in Wolphaartsdijk is maandag 11 december een bijeenkomst voor mensen die wonen of werken in het buitengebied en geen of langzaam internet hebben. 

De avond is op poten gezet door de werkgroepen snel internet in de buitengebieden van Walcheren, Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen. Er zijn eerder bijeenkomsten geweest in ‘s-Gravenpolder en Domburg en er volgen er nog twee in Zeeuws-Vlaanderen.

De werkgroepen hebben gesproken met meerdere marktpartijen. Ze hebben gekozen voor het vast-draadloos internet van Delta en Greenet en om de vraag hiernaar te bundelen, zodat de prijs voordeliger is. Er moeten sowieso minimaal 150 huishoudens in een regio 'ja' zeggen om het rendabel te maken.

Subsidie

De provincie en gemeenten hebben 200 euro per huishouden beschikbaar gesteld voor elke aansluiting in het buitengebied. "Het is van groot belang dat zoveel mogelijk mensen internet hebben", zegt wethouder Ad Schenk van de gemeente Borsele. "Zonder internet valt er tegenwoordig niet meer te werken."

De avond in Wolphaartsdijk begint om 20.00 uur.