AMSTERDAM - De Nederlandse vrouw wordt ervan verdacht vaak verschillende hulpmiddelen als een push-up beha, corrigerend ondergoed of nepwimpers te gebruiken tijdens het uitgaan. Toch is niets minder waar.

Maar liefst 99 procent van de mannen denkt dat vrouwen hulpmiddelen gebruiken tijdens het uitgaan om er mooier uit te zien, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Holland Casino onder 500 mannen en 497 vrouwen in de leeftijd van 20 tot 50 jaar, uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau.

82 procent van de mannen denkt dat vrouwen regelmatig een push-up beha dragen, 73 procent van de mannen denkt bij mooie nagels dat ze nep zijn. Volgens twee derde is de kans op extensies groot en 57 procent denkt dat vrouwen met een verleidelijke oogopslag standaard valse wimpers dragen. Corrigerend ondergoed wordt volgens 54 procent van de ondervraagde mannen regelmatig gedragen.

Toch gebruikt in de werkelijkheid 52 procent van de uitgaande vrouwen helemaal geen hulpmiddelen. 57 procent draagt het liefst gewoon ondergoed dat lekker zit wanneer ze een avond op stap gaat. Wanneer er toch een hulpmiddel bij komt kijken is dat meestal een push-up beha (30 procent), corrigerend ondergoed (21 procent) of plaknagels (6 procent). De rest van de door mannen genoemde middelen wordt vrijwel niet gebruikt.