AMSTERDAM - Modeontwerper Hedi Slimane zal eind juni zijn eerste collectie voor Yves Saint Laurent presenteren. De pers kijkt er reikhalzend naar uit, maar de presentatie is enkel toegankelijk voor een select groepje inkopers.

Slimane heeft sinds februari het stokje van Stefano Pilati overgenomen als creative director bij Yves Saint Laurent, en zijn eerste collectie voor het Franse modehuis, bestaande uit de cruise collectie voor vrouwen en een mannencollectie, wordt eind juni gepresenteerd.

De pers zal moeten wachten tot Paris Fashion Week in oktober dit jaar om de prêt-a-porter collectie van de nieuwe creative director te zien. Dit meldt Telegraph.

Fotografie

Het is niet de eerste keer dat Slimane voor Yves Saint Laurent werkt. Vanaf 1996 stond de Italiaans-Tunesische ontwerper vijf jaar lang aan het hoofd van Yves Saint Laurent’s mannenlijn Rive Gauche.

Vervolgens ontwierp Slimane voor Dior Homme, de mannenlijn van modehuis Christian Dior, welke hij in 2007 verliet om zich te richten op zijn andere passie, fotografie.