AMSTERDAM - Charlotte Casiraghi, de oudste dochter van prinses Caroline van Monaco en de overleden Stefano Casiraghi is sinds kort het nieuwe gezicht van Gucci. Toch wil ze alles behalve 'model' worden genoemd.

Geruchten gaan dat Casiraghi het alleen voor het geld doet. Stéphane Bern, een Franse journalist die al vier jaar over de familie Casiraghi schrijft, vertelt volgens Telegraph: "Ze wil absoluut geen model zijn, ze is daar veel te intelligent voor. Maar het meedoen aan wedstrijden met haar paarden kost veel geld. De ene dag moeten de paarden vervoerd worden naar Dubai, de volgende dag naar Spanje, daar komen nog kosten voor de verzorging en de trainer bij. Gucci helpt daarbij door goed te betalen."

Casiraghi's grootmoeder, Grace Kelly, was een vaste klant van Gucci en de nu iconische Flora shawl werd speciaal voor haar gemaakt. Toch wil haar kleindochter het liefst met geen enkel merk worden geassocieerd en ziet ze de samenwerking met het Italiaanse modehuis vooral als hommage aan de geschiedenis van het merk. "Ik vertegenwoordig geen enkel merk en geen enkele collectie", aldus Casiraghi.