AMSTERDAM - Nu de Belgische ontwerper Raf Simons het roer heeft overgenomen bij het Franse modehuis Dior, verlaat ad interim hoofdontwerper Bill Gaytten definitief het Franse modehuis.

Dat beweert althans de Britse hoedenmaker Stephen Jones in de Britse krant The Telegraph. Gaytten was jarenlang de rechterhand van John Galliano, de voormalige hoofdontwerper van Dior. Na het ontslag van Galliano vanwege antisemitische uitspraken, ontwierp Gaytten twee seizoenen de collecties.

Nu Simons de nieuwe creatief directeur van het modehuis is geworden, zou Gaytten niet langer nodig zijn. Hij zou de overstap maken naar Galliano, het gelijknamige label dat voor 91 procent in handen is van Dior.

Galliano

“Voor zover ik weet, gaat Bill naar Galliano”, zegt Jones, die jarenlang samenwerkte met John Galliano. “Hij is daar al creatief directeur en wil zich voortaan alleen op dat label richten. Hij kreeg die afschuwelijk taak zonder dat hij dat ooit echt wilde. Hij zal een stuk gelukkiger zijn als hij alleen Galliano doet.”

Gaytten, oorspronkelijk architectuurstudent, werkte drie jaar bij couturier Victor Edelstein waar hij onder meer Anna Wintour en prinses Diana kleedde. In 1994 volgde hij Galliano naar Parijs en werkte samen met hem bij Givenchy, zijn label John Galliano en vervolgens bij Dior.