AMSTERDAM - Om te vieren dat het merk dertig jaar bestaat heeft Guess een boek vol bekende campagnebeelden gelanceerd. Het boek werd vrijdag in Parijs onthult.

Het boek bevat meer dan 200 foto’s van beroemde fotografen, zoals onder meer Ellen von Unwerth, Bryan Adams, Yu Tsai, Raphael Mazzucco. Tal van foto’s werden nooit eerder gepubliceerd. Het boek, ‘A Third Decade of Guess images’getiteld, werd samengesteld door Paul Marciano, de oprichter van het modelabel.

In de loop der jaren werkten modellen als Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Carla Bruni, Laetitia Casta, Anna Nicole Smith voor het modemerk. Zij zijn allen in het boek te bewonderen.

“Als ik de laatste dertig jaar Guess-fotografie en hoe de foto’s tot stand zijn gekomen in drie woorden moest samenvatten, dan zou ik zeggen: verwondering, passie en vrijheid”, zegt Marciano in de inleiding van het boek.

Het boek werd tijdens een cocktail in het Four Seasons Hotel George V onthult, waarbij ook Claudia Schiffer en Ellen von Unwerth aanwezig waren. Het is vanaf september 2012 verkrijgbaar.