AMSTERDAM - Twee studenten hebben een beha ontworpen met in de bandjes zakjes voor een iPhone, iPod, bankpassen en sleutels.

Mariah Gentry en Kyle Bartlow, twee studenten aan de Washington University in het Amerikaanse Seattle, ontwierpen de beha als onderdeel van een wedstrijd, zo meldt de Daily Mail.

Ze kwamen op het idee nadat ze 200 vrouwelijke studenten hadden ondervraagd. Ruim 95 procent gaf aan dat ze problemen hadden met het opbergen van hun mobiele telefoon tijdens het uitgaan.

Drie kwart van de vrouwen was tijdens het uitgaan haar telefoon wel eens kwijtgeraakt. Bijna 90 procent gaf aan interesse te hebben in de multifunctionele beha.

Joey

Gentry en Bartlow hebben hun ontwerp ‘Joey’ genoemd, naar een baby-kangoeroe die nog in de buidel van zijn moeder zit. De beha is verkrijgbaar in diverse maten en modellen en zit volgens de ontwerpers erg comfortabel. Volgens Gentry heeft de draagster geen last van de telefoon.

De ontwerpers willen nu een sport-beha gaan ontwerpen waar batterijen in kunnen worden opgeborgen, zodat de draagster haar telefoon kan opladen. De beha is te koop via de website van het tweetal.