AMSTERDAM - Het Modemuseum in het Belgische Hasselt heeft een groot aantal stukken uit het archief van modeontwerper Raf Simons aangekocht. De stukken zijn vanaf juni te zien in een nieuwe tentoonstelling.

Simons, die onlangs werd aangesteld als nieuwe hoofdontwerper van het Franse modehuis Dior, heeft voor het Modemuseum zelf een selectie gemaakt, zo meldt het Belgische tijdschrift Knack. Hij selecteerde meer dan honderd ontwerpen, die hij maakte tussen 1996 en 2009.

Onderdeel van de selectie zijn twee ontwerpen uit de allereerste collectie van de ontwerper waar Simons erg aan was gehecht. Het museum betaalde in totaal 60.00 euro voor de collectie.

Ook vanuit Japan en vanuit het Parijse Musée des Arts Décoratifs was er interesse voor de collectie . Simons vond het echter belangrijk dat zijn collectie in Belgisch Limburg, waar hij werd geboren, terechtkwam.

Missie

Deze wens past perfect bij de missie van het Modemuseum, dat zoveel mogelijk stukken van ontwerpers met een Limburgse achtergrond wil verzamelen. Eerder kocht het museum stukken van onder meer Martin Margiela en Dirk Bikkembergs.

Het oeuvre van Simons zal te zien tijdens de tentoonstelling ‘Dressing the 20th Century - de 20ste eeuw aangekleed’. De tentoonstelling opent in juni 2012.