AMSTERDAM - Het Amerikaanse cosmeticamerk Kiehl’s lanceert vier nieuwe aromatische geuren. De Aromatic Blends zijn geheel gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

De nieuwe geurenlijn bestaat uit vier varianten: Sinaasappelbloesem met lychee, vanille met cederhout, nashipeerbloesem met roze grapefruit en vijgenblad met salie.

De oliën die voor de geuren zijn gebruikt werden gewonnen met behulp van stoom, waardoor ze sterk aromatisch zijn. De planten, kruiden en vruchten zijn afkomstig uit organische kweek, uit onder meer Oeganda en Virginia.

“We hebben lang nagedacht over deze collectie”, zegt woordvoerder Chris Salgardo op WWD.com. “We wilden niet zomaar een lekkere geur maken. Er zit een hele filosofie achter en we wilden ieder ingrediënt in zijn puurste vorm te presenteren.”

Erfgoed

Het merk is tegenwoordig vooral bekend door zijn verzorgende cosmetica en was tot voor kort nauwelijks bezig met parfums. Toch maken geuren deel uit van het erfgoed van het merk. De eerste Kiehl’s apotheek, die in 1851 werd geopend in New York, had 122 geuren in het assortiment. Een aantal van deze geuren zijn in 1979 opgenomen in de collectie van het Smithsonian Institute.

De geuren zijn vanaf augustus verkrijgbaar. Elke geur komt met een bijhorende bodylotion en douchegel. Het merk heeft plannen om de parfumcollectie verder uit te bouwen.