AMSTERDAM - Het gemiddelde stel maakt 167 keer per jaar ruzie in slaapkamer. Het inpikken van het dekbed is de grootste bron van ergernis, zo blijkt uit een nieuw Engels onderzoek.

Ook een snurkende partner is de oorzaak van veel nachtelijke ruzies. Dat blijkt een onderzoek dat een Britse hotelketen hield onder 2.000 mensen met een vaste relatie. Tien procent van de ondervraagden maakt minstens twee keer per week ruzie over snurken.

De helft van de ondervraagden vindt dat vooral mannen veel snurken, maar 39 procent zegt dat beide partners zich er schuldig aan maken, zo meldt de Daily Mail.

Koude voeten

Over de temperatuur in de slaapkamer wordt eveneens veel ruzie gemaakt en kinderen toestaan bij de ouders in bed te slapen zorgt ook al voor veel ergernis. Ook maken veel stellen regelmatig ruzie over wel of geen zin hebben in een vrijpartij.

Andere bronnen van irritatie zijn de koude voeten van de partner, drankjes op het nachtkastje, het aan laten van een leeslampje en te vroeg of te laat naar bed willen. Tenslotte is ook te lang of juist te kort knuffelen voor veel koppels een reden om regelmatig ruzie te maken.