AMSTERDAM - Amper een week nadat hij Anna Wintour beledigde in een interview, trekt ontwerper Roberto Cavalli op Twitter van leer tegen Wintour, Louis Vuitton en de ‘mode maffia’.

Cavalli, die al zo’n 2.500 tweets heeft geplaatst en door iets minder dan 200.000 mensen gevolgd wordt op Twitter, begon zijn tirade zaterdag toen hij een aantal tamelijk warrige tweets plaatste over het gebrek aan creativiteit in de mode en het feit dat de modewereld te veel door geld wordt geregeerd.

“Ik wil geen onderdeel zijn van de mode maffia”, schreef de ontwerper en voegde er aan toe dat er teveel onnozele mode websites zijn.

Later twitterte hij dat Marc Jacobs in zijn ogen de enige getalenteerde Amerikaanse ontwerper is, maar dat hij alleen het eigen label van Jacobs de moeite waard vindt. “Louis Vuitton is voor oude dames”, aldus Cavalli.

Wintour

Ook Wintour kreeg weer een veeg uit de pan. Cavalli verwijt haar dat ze nooit naar zijn shows in Milaan komt en zegt dat dat waarschijnlijk komt omdat hij nooit in Vogue adverteert.

Volgens de website Styleite is er inderdaad een stilzwijgende afspraak tussen ontwerpers en de modebladen dat ze redactionele aandacht ‘kopen’ door in bladen te adverteren.