AMSTERDAM - De Efteling is, net als vorig jaar, met vier awards de grote winnaar geworden van de tweede editie van de Diamond Theme Park Awards. Ook Bobbejaanland en Plopsaland De Panne vielen in de prijzen.

Het attractiepark blijkt de favoriet bij een grootschalige online onderzoek waar 48.618 mensen uit Nederland en België aan deelnamen.

Ruim 40 procent van de deelnemers vindt De Efteling het beste park van Nederland én België. Daarnaast won het attractiepark awards voor de beste website, het beste personeel en de beste waterattractie (De Vliegende Hollander) van Nederland en België.

Kindvriendelijk

De Sledgehammer uit Bobbejaanland werd gekozen tot meest sensationele pretparkattractie uit België en Nederland. Het park viel ook in de prijzen voor zijn 4D-show VAMPires! en voor de beste pr-afdeling.

De titel 'meest kindvriendelijke pretpark van België en Nederland' gaat naar Plopsaland De Panne. Het park won ook een award voor de nieuwe overdekte zone Mayalanden. Ook in de categorie ‘beste sociale media’ kreeg Plopsaland een prijs.