AMSTERDAM - De ideale man drinkt bier, eet graag vlees en is 1.80 meter lang. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek waarin aan 2.000 vrouwen werd gevraagd waar de ideale man aan moet voldoen.

Vrouwen geven de voorkeur aan een man die bier drinkt, in plaats van een man die regelmatig een glas wijn of een borrel drinkt. Dat blijkt uit een onderzoek dat het kledingmerk Austin Reed hield onder 2.000 vrouwen, zo meldt de Daily Mail.

Een vegetariër is voor de meeste vrouwen een afknapper, de ideale man moet volgens hen een goed stuk vlees weten te waarderen.

Qua uiterlijk is de ideale man 1.80 meter lang, met kort, donker haar en een gladgeschoren gezicht. Hij is goed gekleed, zonder al te trendy te zijn en heeft bij voorkeur geen of weinig borsthaar. Vrouwen houden niet van mannen die altijd sportkleding dragen.

Humor

De ideale man moet ruim 58.000 euro per jaar verdienen. Ruim 70 procent van de vrouwen wil een man die meer verdient dan zij en 15 procent wil per se een man met een academische titel.

Te serieuze mannen zijn niet populair. Ruim 40 procent van de vrouwen geeft de voorkeur aan een man met een goed gevoel voor humor boven een man die van diepe gesprekken houdt. Gevoelig moet hij wel zijn, 86 procent van de vrouwen geeft daar de voorkeur aan. Hij moet huilen bij romantische films en twee keer per week zijn moeder bellen.

Sport

Bijna 40 procent van de vrouwen wil een man die van shoppen houdt, maar een derde gaat liever zonder hem winkelen. Ook naar soaps kijken doen vrouwen liever alleen, ze hebben liever dat hun man naar sport gaat kijken in een café.

Tenslotte willen vrouwen graag een man die handig is en kan klussen. Hij moet een rijbewijs hebben, kunnen zwemmen en kunnen fietsen.