AMSTERDAM - Ter ere van hun 175-jarig jubileum ontwierp Hermès vier speciale tassen en stelt deze ter beschikking voor een veiling. De opbrengst gaat naar de Royal Academy of Arts.

De tassen zijn onderdeel van de tentoonstelling Leather Forever die gaat over de geschiedenis van het Franse modehuis, hun relatie met en het gebruik van leer in de afgelopen 175 jaar. De expositie begint bij stukken uit de 19e eeuw, toen het modehuis zich voornamelijk richtte op de productie van zadels, tot de beroemde handtassen uit de 21e eeuw. Dit meldt WWD.

Krokodillenhuid

De vier tassen zijn geïnspireerd op het Verenigd Koninkrijk en representeren Engeland, Schotland, Ierland en Wales. De Engelse tas is gemaakt van rood kalfsleer met zilverkleurige gespen en versierd met een zwarte hanger van bont, geïnspireerd op de hoeden die de Engelse wachters dragen. De Schotse tas is bekleed met een oranje, Schotse ruit. De tas geïnspireerd op Ierland, is gemaakt uit groene krokodillenhuid en versiert met een klavertje vier. Het ontwerp van Wales is een donkergroene kalfslederen tas met en hanger van de draak van Wales.

De tassen worden van 14 tot 31 mei online geveild via de veilingsite Christie’s en zijn ook te bezichtigen op de tentoonstelling van 8 tot 27 mei in Mayfair.