AMSTERDAM - Vrouwen zijn gemiddeld drie uur per week bezig met het overdoen van huishoudelijke klussen die hun man volgens hen niet goed heeft gedaan. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Vrouwen zijn vooral ontevreden over hoe mannen stofzuigen, de was doen en afwassen, zo blijkt uit een onderzoek dat de supermarktketen Sainsbury hield onder 2.000 vrouwen. Dat meldt de Daily Mail.

Ook vinden vrouwen dat mannen het bed niet goed opmaken, de kussens op de bank niet netjes opschudden en het aanrecht niet goed afnemen na de afwas.

Bijna 30 procent van de vrouwen vindt dat haar man een bende achterlaat in de keuken als hij gekookt heeft.

Was

Ook ergeren veel vrouwen zich er aan dat mannen wel afwassen maar niet afdrogen en opruimen, waardoor ze dat alsnog zelf moeten doen. Ook hangen mannen te veel natte was aan het wasrek, waardoor vrouwen dat moeten overdoen.

Volgens 20 procent van de vrouwen hebben mannen totaal niet door dat ze huishoudelijke klussen zo slecht uitvoeren en de helft van de vrouwen spreekt hem daar ook nooit op aan.

Tijd

Toch vindt tweederde van de vrouwen dat hun man oprecht zijn best doet en in 40 procent van de huishoudens besteedt de man evenveel tijd aan het huishouden dan de vrouw. Vrouwen denken overigens dat mannen het huishouden wel degelijk goed kunnen doen, als ze maar beter hun best zouden doen.