AMSTERDAM - Het Franse modehuis wordt ervan beschuldigd sieraden te hebben gekopieerd van de New Yorkse juwelenontwerpster Pamela Love.

Karl Lagerfeld vond voor de winterpresentatie van Chanel inspiratie in de natuur en edelstenen en had zelfs levensgrote kristallen als decorstuk op de catwalk. Het kristallenthema werd doorgevoerd in zijn accessoires, waaronder in de rijkelijk versierde armbanden.

Nu wordt het luxueuze merk beschuldigd van kopieergedrag. Advocaat Judie Zerbo tipte de site Fashionista over de gelijkenis met een soortgelijke armband in de herfstcollectie voor 2011 van Pamela Love.

Een reactie van Love is vooralsnog uitgebleven maar een woordvoerder van Chanel reageerde als volgt: "Karl Lagerfeld liet zich inspireren door het thema aarde en kristal. Om het thema door te voeren zijn ook de accessoires, waaronder armbanden, versierd met kristal. Het is toeval. De armbanden in de herfst/wintercollectie 2012-2013 zijn opvallend vergelijkbaar met die van Pamela Love. Echter, uit respect voor de geuite kritiek en voor het artistieke proces hebben we besloten deze armbanden niet te koop aan te bieden binnen de collectie.”