AMSTERDAM - Nederlanders zijn het meest conservatief als het gaat om het vinden van een spannende date online. Slechts vijf procent doet dit via social media.

Dit blijkt uit een onderzoek naar seksuele trends en behoeften, uitgevoerd door C-Date onder 5.760 mensen uit tien Europese landen en Brazilië. Aan het onderzoek deden per land ongeveer 500 respondenten mee.

Voor een op de tien mensen is Facebook een goede plek om nieuwe erotische contacten op te doen. Brazilianen staan aan kop (18 procent) in het gebruiken van social media voor het vinden van erotische contacten.

Ook onder Italianen, Noren en Oostenrijkers geeft meer dan tien procent aan online het seksuele avontuur op te zoeken. Nederlanders staan onderaan in de ranglijst; slechts een op de twintig mensen logt hiervoor in op Facebook.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat mannen gemiddeld vaker online op zoek zijn naar een avontuurtje (15 procent) dan vrouwen (5 procent). Opvallend is dat 64 procent van de mannen online flirten niet als vreemdgaan beschouwt, terwijl slechts 36 procent van de vrouwen dit vindt.