AMSTERDAM - In de herfst van 2012 zal er een schoenencollectie van de hand van Madonna verschijnen.

De schoenencollectie wordt uitgebracht onder haar modelijn Truth or Dare. De lijn is een onderdeel van MG Icon, een gezamenlijke onderneming die de zangeres samen met haar manager Guy Oseary in 2010 oprichtte. De schoenenlijn zal de tweede productie worden voor Truth or Dare, in april verschijnt er al een parfum van het merk, zo meldt WWD.

Madonna haalde haar inspiratie uit de vele schoenen die ze tijdens haar carrière droeg. De verschillende modellen krijgen onder meer details als studs en ijzeren neuzen.

Arianne Phillips, Madonna’s styliste, doet dienst als creatief adviseur in het ontwerpproces van de schoenen. Toch droeg het popicoon zelf ook haar steentje bij in het bedenken van de collectie. “Ze zit bovenop dit merk,” aldus Phillips. “Allereerst dachten we samen terug aan alle schoenen die ze door de jaren heen heeft gedragen. Uit deze schoenen kozen we de modellen waar we echt niet zonder kunnen.”

Grote collectie

De collectie zal bestaan uit meer dan zestig verschillende modellen waaronder zowel platte schoenen als hakken, enkellaarzen en knielaarzen, allen verkrijgbaar vanaf de herfst bij onder andere Asos, Macy's en Nordstrom. De prijzen variëren tussen de 86 en 266 euro.