AMSTERDAM - Karl Lagerfeld toverde het Parijse Grand Palais dit keer om tot spectaculair decor met de natuur als inspiratiebron voor de winterpresentatie van Chanel.

Een paar maanden geleden was een vliegtuig nog het decorstuk van de coutureshow van Chanel. Nu was het Grand Palais omgetoverd tot de Fortress of Solitude van Superman, met levensgrote kristallen op de catwalk. "De natuur is de grootste ontwerper", aldus Lagerfeld tegen Style.com. "Deze vormen zijn miljoenen jaren oud."

De show startte met de beroemde tweed combinaties van Chanel. Enkellange jassen, geplooide knielange rokken en jassen met afgeronde schouders. Lagerfeld toonde een verrassend silhouet met veel verschillende lagen: jassen over een trui en een jurk of rok over een strakke broek.

Kristallen

De ontwerper liet het kristallen thema op diverse manieren terugkomen. De wenkbrauwen waren een weerspiegeling van edelstenen, gemaakt door Lesage, het legendarische couturehuis, geroemd om hun borduurwerk. Ook de boorden van jassen en de hielen van schoenen hadden detailleringen van kristal. Het kleurbeeld bestond uit edelsteenkleuren als dieppaars, okergeel en smaragdgroen.

Op de eerste rij zaten onder meer Alicia Keys, Kanye West en Katy Perry. Nederlandse topmodellen Saskia de Brauw en Bette Franke liepen naast andere bekende modellen in de show.

Levensgroot kristallendecor bij Chanel