AMSTERDAM – De collectie van het Franse modehuis Céline voor herfst/winter 2012 werd zondag geshowd tijdens Parijs Fashion Week. De collectie was chique en simpel met een rauw randje.

De collectie bestond uit grote jassen, rechte broeken en hooggesloten truien. De kleding was minimalistisch en architectonisch met hier en daar details als ritsen en strepen. Het meest opvallend waren de grote kleurrijke jassen, met verschillende kleuren bont, wol en leer.

Sportief

Het kleurenpalet was hard en fel met veel roze, wit, zwart, bruin en blauw. Behalve enkele strepen op de sjaals, broeken en truien maakte Céline geen gebruik van prints, wat de collectie een sportief karakter gaf.

Door de ritsen, het gebruik van dierenhuiden en de rechte vormen had de strakke collectie ook een duistere ondertoon. Deze punk-sfeer werd doorgevoerd in de kapsels en de make-up van de modellen. De ogen van de modellen waren donker opgemaakt en ook de wenkbrauwen waren aangezet. Het haar werd los gedragen met een scheiding in het midden of aan de zijkant.

Accessoires

De meeste modellen waren voorzien van een sjaal of clutch. De sjaals waren kleurrijk en hoog in een punt omgeknoopt. Het schoeisel bestond uit hakken met puntneuzen en enkellaarzen met brede ritsen. De kleuren liepen uiteen van goud en wit tot bordeauxrood.