AMSTERDAM – Chanel werkt samen met de bewoners van Madagaskar aan herbebossing en de teelt van blauwe gember. Het merk gebruikt de planten in een nieuwe serie gezichtscrèmes.

Het beautymerk gebruikt blauwe gember in hun nieuwe Hydra Beauty producten. De plant groeit alleen in het Vohimanawoud in Madagaskar en wordt door de lokale bevolking al eeuwenlang gebruikt in traditionele medicijnen.

Blauwe gember wordt echter met uitsterven bedreigd. Het Vohimanawoud verloor tussen 1960 en 2000 vijftig procent van zijn oppervlakte. Chanel werkt nu samen met de Frans-Malagassische organisatie L’Homme et L’Environnement om het bos te redden, zo meldt de Standaard.

Toekomst

De organisatie maakt de bevolking bewust maken van het feit dat ze het milieu moeten beschermen en het bos niet langer moeten verbranden. Daarnaast is een herbebossingsprogramma opgestart en zijn er een boslaboratorium en acht serres waar blauwe gember-plantjes gekweekt worden.

Inmiddels kweken meer dan 70 families blauwe gember voor Chanel en is er een ziekenhuis, een school en een naaiatelier gebouwd. Over tien jaar moeten de inwoners hun toekomst weer in eigen hand hebben.