AMSTERDAM- - Nederlandse vrouwen zijn in het algemeen erg tevreden over de bedprestaties van hun partner. Dit blijkt uit enquête van Vrouwonline.nl

Ruim een derde van de Nederlandse vrouwen geeft haar partner een 8. Een vijfde zou hem met een 7 beoordelen en nog eens 17 procent zelfs met een 9, zo blijkt uit de ‘Seks in je relatie-enquête’ die Vrouwonline.nl hield onder 1100 vrouwen met een relatie.

Mannen besteden in bed genoeg aandacht aan hun vrouw of vriendin, zo blijkt. Bij ruim de helft van de ondervraagden is de aandacht tussen de lakens gelijk verdeeld. Ruim een kwart geeft aan dat haar genot voor hem zelfs het belangrijkst is.

Tijdens de seks komen vrouwen dan ook klaar door toedoen van hun partner. Een kwart door zijn vingers, nog eens een kwart door zijn tong en mond en 20 procent door penetratie. Over de frequentie wordt bovendien weinig geklaagd. Bijna de helft doet het precies zo vaak als ze er zelf behoefte aan heeft, voor 37 procent mag het zelfs nog wel vaker.

Praten

Vrouwen blijken daarnaast goed met hun partner te kunnen praten over seks. Bijna de helft geeft aan dat ze eigenlijk alles op dat gebied met hem bespreekt. Een vijfde praat er weleens over, maar niet in detail.

De goede seks weerhoudt vrouwen er niet van ook nog hulpmiddelen te gebruiken in de slaapkamer. Een kwart gebruikt glijmiddel en/of massageolie, 22 procent pakt er graag een dildo of vibrator bij en een vijfde kiest regelmatig voor een mooi lingeriesetje.

Trio

Een derde zou graag eens seks op een vreemde plek willen, 14 procent fantaseert over geslachtsgemeenschap met een andere man en 13 procent zou het ooit eens met een vrouw willen doen. Ook een trio blijkt populair: 12 procent staat daarvoor open.

Meer dan de helft geeft aan naast het seksleven met haar partner ook nog af en toe te masturberen. 23 procent vindt dat echter niet nodig, die krijgt bij hem wat ze nodig heeft. Opvallend is dat 4 procent masturbatie als een taboe beschouwt en het daarom niet doet.

Minnaar

De meeste deelnemers aan de enquête blijven hun partner trouw: 75 procent zegt in de relatie met haar huidige partner nog nooit een slippertje te hebben gemaakt. 5 procent geeft toe dit wel te hebben gedaan, nog eens 5 procent zegt dit zo af en toe nog steeds te doen en 4 procent heeft zelfs een vaste minnaar.