De stylisten van WeLikeFashion vertalen voor NU.nl wekelijks een catwalktrend naar de kledingkast. Dit keer een lofzang voor romantische, bloemrijke prints met een grafisch randje.

Ook vorig jaar waren we in de ban van een lieflijke bloem. Voor dit nieuwe 2012 seizoen is het geen verrassing dat de bloem weer de kop opsteekt, maar deze keer is het bloemetje grafischer dan ooit. Over de gehele catwalk werden volop positieve trends neergezet met een krachtige ondertoon die een hoopvolle visie op de crisis en de aankomende ‘Apocalypse’ bieden, met tevens digitale manipulatie ter toekomstbeeld.

Prabal Gurung begint langzaam aan een opmars en laatst verscheen Avatar actrice Zoë
Saldana nog in een futuristisch glanzend, turquoise jasje en passende pantalon met bloemenprint. De gehele collectie oogde bovendien een tikkeltje science fiction en dat pakte extra goed uit op jurkjes met een stijve, iets uitwaaierende rok en een smal bovenlijfje.

Joseph Altuzarra

De bloemenprint bij Altuzarra is van Hawaiiaanse afkomst en toont bijzonder vooruitstrevend doordat het motiefje verwerkt is in een wit, leren jurkje. Ook de rest van de collectie gaf deze tropische bloem een pittige update met zwart leren, mouwloze trench en een atletisch ogend broekje met streep aan de zijkant.

Verder was de look in een mix met uitheemse bloemblaadjes vooral heel sportief, wat een groot thema is op het modetoneel van New York Fashion Week voor lente/zomer 2012. Draag zo’n jurkje met sluik haar en een sterke wenkbrauw voor een grungy look á la Altuzarra.

Cynthia Rowley

Ook een New Yorker, speelt Cynthia Rowley voor deze zomer graag met een bloemenprint versus goud en zilveren metallics. De sterkste looks waren bij Rowley de outfits die atletische elementen met een vrouwelijk silhouet combineerden.

Iets futuristisch was verder ook een wezenlijk onderdeel tijdens Cynthia Rowley’s catwalk show met een gestructureerd jurkje met spiegelende, inktblauwe glazen op een montuurloze bril. Ook een vleugje bloemprint was aanwezig in een geheel zwart ensemble met glanzende legging en gehaakte top.

Style Tips

Kies net de juiste grafische bloem die neigt naar een abstract schilderwerk. Gebloemde pantalons en strakke broeken zijn al een tijdje geliefd, maar krijgen een lift met iets glanzende blazer en een sportieve top á la Stella McCartney voor Adidas.

Geef het geheel wel altijd een feminiene twist door je jurkje of broek te combineren met een stiletto of sleehak. Geprinte blazers zijn ook een must-have voor dit seizoen en geef je net dat extra's met een leren, suède of metallic shortje.

Trend Report: Grafische Bloemlezing