AMSTERDAM – De Iers-Engelse ontwerpster, model en It Girl Daphne Guinness veilt honderd kledingstukken uit haar garderobe voor een fonds ter nagedachtenis aan modejournaliste Isabelle Blow.

Guinness, erfgename van de beroemde bierfamilie en kleindochter van een van de legendarische Mitford zussen, veilt onder meer stukken van Alexander McQueen, Chanel en Balenciaga. De opbrengst gaat naar een fonds dat ze oprichtte ter nagedachtenis aan Isabella Blow.

Isabelle Blow ontdekte onder meer model Sophie Dahl, fotograaf Juergen Teller, hoedenontwerper Philip Treacy en de ontwerper Alexander McQueen. Ze pleegde in 2007 zelfmoord, na een langdurige depressie.

Talent

Guinness richtte vorig jaar de Isabella Blow Foundation op, waarmee ze aanstormend talent in mode en andere kunsten ondersteunt. Daarnaast geeft ze financiële steun aan organisaties die met mentaal zieke patiënten werken.

De veiling vindt plaats op 27 juni 2012 in Christie's in Londen. Van 23 tot en met 27 juni zijn de kledingstukken te bezichtigen.