AMSTERDAM- Het jonge modetalent Oliver Rousteing showde zijn tweede succesvolle collectie voor modehuis Balmain, geïnspireerd op een Russisch Fabergé juweel-ei van Elizabeth Taylor.

De wintercollectie voor 2012 had veel barok-invloeden met bijzondere en uitgesproken detailleringen in parels, kristallen, studs en geborduurde bloemen op jasjes, tops en slanke jurken.

Inspiratie haalde de 26-jarige Rousteing uit het Fabergé ei dat Richard Burton ooit aan Elizabeth Taylor gaf. "Ik ging naar New York en zag de Christie's tentoonstelling. Het was zo mooi, ik hield van de rijkdom”, aldus Rousteing tegen WWD.com.

De jonge ontwerper showde een vrij hoekig silhouet maar met het rock & roll gevoel dat Balmain kenmerkt. Jassen van onder meer paardenhaar en leer werden gedragen op kuitlange rokken.

De jurken namen de vorm van het lichaam aan, allen rijkelijk versierd, net als de korte jasjes, soms een vertaling van het biker-jasje of blazer, gecombineerd met strakke lederen broeken. Witte simpele truien werden stijlvol gecombineerd met strakke geborduurde broeken. Rousteing zet met deze collectie het Franse modehuis succesvol voort.