AMSTERDAM – Ruim een jaar na het ontslag van John Galliano is het nog steeds niet duidelijk wie hem gaat opvolgen als hoofdontwerper bij Dior. Inmiddels is zo ongeveer iedere grote naam wel een keer genoemd.

De Engelse Vogue meldt dat donderdag bij Dior bloemen zijn afgeleverd voor ontwerper Haider Ackermann en ziet dit als een teken dat hij de nieuwe hoofdontwerper van het Franse label wordt.

De website Fashionista voegt daar aan toe dat Ackermann op zoek is naar een nieuwe assistent, niet voor zijn eigen label maar voor ‘iets nieuws’.

De website Hint meldt dat ontwerper Raf Simons wel degelijk in onderhandeling was met Dior over de functie, maar dat de deal niet doorgaat omdat Simons te veel geld vraagt. Bernard Arnault, directeur van moederbedrijf LVMH, zou sowieso geen fan zijn van Simons.

Raf Simons

Simons stapte onlangs op als hoofdontwerper van het label van Jil Sander nadat de Duitse ontwerpster zelf weer de teugels van haar label in handen nam.

Dior heeft inmiddels het contract van Bill Gayten, de voormalige assistent van Galliano, verlengd voor zes seizoenen, wat in de modewereld staat voor één jaar. Sinds het vertrek van Galliano ontwerpt Gayten alle Diorcollecties.

Vooralsnog lijkt er aan de Diorsoap in ieder geval nog geen einde te komen.