AMSTERDAM - De helft van de Engelse vrouwen tussen de 18 en 25 heeft liever grote borsten dan een hoog IQ . Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Een derde van de Engelse vrouwen uit deze leeftijdsgroep zou zelfs graag wat IQ willen inruilen voor en cupmaat extra, zo blijkt uit een onderzoek dat een Engelse kortingwebsite  hield onder 1.142 vrouwen.

Een kwart van de vrouwen gelooft dat grotere borsten hen gelukkiger zouden maken en 60 procent is er van overtuigd dat ze meer aandacht van mannen zouden krijgen als ze een grotere cupmaat zouden hebben.

De meeste vrouwen denken dat mannen een intelligente vrouw wel leuk vinden, maar dat tweederde denkt dat mannen uiteindelijk toch liever een mooie vrouw willen.

Slechts 43 procent van de vrouwen denkt dat mannen meer geïnteresseerd in hen zouden zijn als ze een hoger IQ zouden hebben.

Slank

Zo’n 40 procent is liever slank dan intelligent en hetzelfde percentage zou graag wat IQ inruilen voor een slank figuur. De reden die wordt gegeven is dat een slank lichaam zorgt voor meer zelfvertrouwen.

De helft van de vrouwen denkt dat een mooi uiterlijk ook belangrijk is voor haar carrière. Bijna 80 procent vindt dat ze vaker beoordeeld wordt op haar uiterlijk dan op haar intelligentie.

“Dit onderzoek toont aan dat vrouwen massaal een hekel hebben aan hun lichaam”, zegt Kat Banyard van UK Feminista, een Engelse vrouwenorganisatie, in de Daily Mail. “Vrouwen staan onder enorme druk om veel aandacht aan hun uiterlijk te geven. Dit kan leiden tot eetstoornissen en extreme maatregelen zoals plastische chirurgie.”

Opgepompt

“We worden doodgegooid met foto’s van mooie vrouwen met opgepompte borsten en lippen”, zegt psychologe Mamta Saha. “Daardoor leggen we al snel een verband tussen een mooi uiterlijk en succes en dat kan erg ongezond zijn. Schoonheid verdwijnt hoe dan ook, dus het blijft beter om je op je innerlijk te richten.”