AMSTERDAM - Het Franse modehuis Dior lanceert tijdens de collectiepresentatie aankomende vrijdag in Parijs haar eerste online magazine Diormag.

Het online magazine geeft een kijkje achter de schermen bij het modehuis en vertelt inhoudelijk over het merk en de producten. Zo kunnen bezoekers te weten komen welke grondstoffen er bijvoorbeeld voor een parfum gebruikt worden. Dit meldt WWD.

Het online magazine wordt aankomende vrijdag gelanceerd tijdens de collectiepresentatie voor herfst/winter 2012-2013. De show zal dan voor het eerst live te zien zijn via de site.

Chinees

Dior heeft al bijna 7 miljoen fans op Facebook en nu wil het Franse modehuis de bezoekers dagelijks voeden met nieuws en andere wereldwijde activiteiten binnen het bedrijf. Naast de inhoudelijke artikelen laat de site ook veel beeldmateriaal en video’s zien.

Het online magazine zal allereerst verschijnen in het Frans en Engels met daaropvolgend een vereenvoudigde versie in het Chinees. Versies voor de iPad en iPhone volgen in de komende maanden.