AMSTERDAM - Vrouwen gaan minder vaak vreemd dan mannen. Meer dan de helft van de mannen geeft toe wel eens vreemd te gaan, tegenover 39 procent van de vrouwen.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 522 Nederlanders, uitgevoerd door DirectResearch in opdracht van Senf Theaterpartners, in het kader van het toneelstuk Jaloezie.

Bovendien zouden mannen vaker vreemd gaan uit lust. Een kwart van hen geeft toe vreemd te gaan voor de seks.Jaloezie


Naast de verschillen in vreemdgaan blijkt uit het onderzoek ook dat mannen en vrouwen anders met jaloezie omgaan. Mannen zijn vaker jaloers op het seksleven van andere stellen. Twaalf procent van hen geeft aan jaloers te zijn op koppels met een spetterend seksleven, terwijl slechts vier procent van de vrouwen hier jaloers op is.Bij vrouwen speelt het emotionele aspect vaak een belangrijkere rol. Bijna één op de vijf vrouwen is jaloers op stellen die volgens hen goed met elkaar kunnen praten. Slechts één op de tien mannen ervaart dit gevoel. Einde relatie


Wanneer een van de partners is vreemdgegaan, betekent dit voor veel Nederlanders niet direct het einde van de relatie. In maar liefst 88 procent van de gevallen wordt de relatie niet verbroken. Daarbij moet wel gezegd worden dat in 37 procent van de gevallen niet allebei de partners op de hoogte zijn van het overspel.

Vertrouwen


Ondanks dat ongeveer de helft van Nederlanders toegeeft vreemd te kunnen gaan, heeft een groot deel wel vertrouwen in zijn of haar partner. Bijna 95 procent van de Nederlanders is er absoluut zeker van dat zijn of haar huidige partner niet vreemdgaat.