AMSTERDAM - De stylisten van WeLikeFashion vertalen voor NU.nl wekelijks een catwalktrend naar de kledingkast. Dit keer een lofzang op de gevierde pyjama ofwel klassieke, nachtelijke kledij.

Van ultra chique tot meer casual, maar altijd gekleed, zijn de nieuwe pyjama pakjes die nu zelfs naar kantoor gedragen kunnen worden. Vooral de McCartney outfits zijn bij uitstek geschikt voor een feestje en passen een tikkeltje cool nonchalante uitstraling.

Tal van stijliconen lijken te zijn gegrepen door de pyjamatrend op natuurlijk high fashion wijze. Deze tendens zou voort zijn gevloeid uit het feit dat er in deze tijden van crisis meer vanuit huis wordt gewerkt en de freelancer hoogtij viert. Zo vanuit huis werken kan romantisch klinken, maar natuurlijk wenst de modeliefhebber er ook chique bij te lopen in comfortabel, maar zijden stoffen en paisleyprints.

Vergeet weliswaar niet waar pyjama cool door de moderedacteur pur sang echt voor wordt gedragen, namelijk als ware avondkleding, Ook Hermès is uitermate geschikt voor zo’n geklede look in monochroom feloranje en zelfs korte broekpakjes in luxueus, glanzende materialen.

Stella McCartney

McCartney weet de trends perfect in te vullen en wist eerder al te verassen met een eigenzinnige, sportieve look die ’s avonds naar haar eigen avondfeestje gedragen kan worden. Deze pyjama looks tonen daarom de relaxte elegantie waar McCartney bekend om staat.

Zo was een quote van de Britse ontwerpster na de show: “Het is een viering van energie, een frisse uitstraling en fitness.” Zo gebruikte ze micro-printjes op haar pakken voor de nacht, een paisleypatroon, een handvol mannelijke elementen en zelfs een blauw, glanzend bomberjasje die verrassend stijlvol oogt.

Doo.Ri

Ook New Yorkse Doo.Ri maakte indruk met haar pyjama looks die extra vrouwelijk ogen door het drapeerwerk. Verfijnde draperieën zijn dan ook de statement stijl van deze designer en geven net die eigen twist aan de pyjama trend.

De pyjama looks op deze catwalk leken bovendien eindeloos en op verschillende manieren geïnterpreteerd, van dieppaars met jasje en wijde pantalon tot strapless jumpsuits. Ook fijne, dromerige prints speelden een hoofdrol die iets abstract ogen en een knipoog geven richting natuur.

Style tips

Aan deze trend hoeft geen uren besteed te worden, het draait juist om een simpele, lange en slanke broek met een rustig shirt. ‘Slouchy’ is ook het toverwoord bij deze trend en zijden pantalons doen wonderen.

Denk aan een minimale maquillage die wel heel verzorgd is en hetzelfde geldt voor de haren. Tops mogen in de broek worden gestopt op heuphoogte en dressy jasjes houden de look clean.

 

Trend Report: Pyjama Party