AMSTERDAM – Vrouwen hebben het liefst een man die graag knuffelt, huilt bij een romantische film en graag lang in een schuimbad ligt. De macho heeft het nakijken, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Uit een onderzoek dat Häagen-Dazs hield onder 1.000 vrouwen blijkt dat 75 procent van de vrouwen het fijn vinden dat mannen gevoelig zijn.

Ruim 90 procent geeft de voorkeur aan een zachte, emotionele man en is blij dat de ouderwetse macho op zijn retour is.

Lippenbalsem

Vrouwen vinden het ook prettig dat mannen tegenwoordig aan lichaamsverzorging doen. Een kwart van de vrouwen zegt dat hun man lippenbalsem gebruikt en een derde zegt dat hun man elke dag een hydraterende crème gebruikt.

Volgens de meerderheid van de vrouwen is David Beckham de ideale man. Hij heeft een stoer uiterlijk maar is zacht en emotioneel en niet bang om zijn vrouwelijke kant te tonen.

Overdrijven

“Het is geweldig dat mannen tegenwoordig niet meer bang hoeven te zijn om hun zachte, emotionele kant te laten zien”, zegt Ed Culf, marketing director bij Häagen-Dazs in de Daily Mail. “Het beeld waar een echte man aan moet voldoen is de laatste tien jaar gelukkig erg veranderd.”

Toch moeten mannen niet overdrijven met het tonen van hun zachte, vrouwelijke kanten. Een kwart van de vrouwen vindt namelijk dat hun man zich soms wel wat mannelijker mag gedragen.