AMSTERDAM - Tweederde van de mannen zou trouwen met een vrouw waar hij niet verliefd op is. Dat blijkt uit een nieuw Amerikaans onderzoek.

Uit het onderzoek, dat werd gehouden door de Amerikaanse datingwebsite Match.com. onder 5.000 mensen, blijkt dat mannen zich graag willen settelen en bereid zijn daar concessies voor te doen.

Dat meldt de Daily Mail. Geborgenheid, zekerheid en gezelschap hebben blijken belangrijkere redenen om te trouwen dan echte liefde, zo blijkt uit het onderzoek.

Verliefd

Van de mannen blijkt 31 procent te overwegen met een vrouw te trouwen die alles in zich heeft wat hij zoekt in een partner maar waar hij niet verliefd op is. Van de vrouwen wil slechts 23 procent dit overwegen.

Ruim 20 procent van de mannen zou zelfs trouwen met een vrouw die hij seksueel niet aantrekkelijk vindt.

Twintigers blijken het meest bereid om concessies te doen. Die bereidheid neemt af als mannen in de dertig zijn, maar keert terug zodra mannen veertig worden.

Seks

Uit het onderzoek blijkt ook dat slechts 44 procent van de mannen slechte seks als een reden zien om een relatie te beëindigen. Van de vrouwen is dit 50 procent.

Verder blijkt dat vrouwen bij het kiezen van een partner vooral letten op opleiding en een succesvolle carrière