AMSTERDAM – Dierenrechten organisatie PETA beschuldigt Estée Lauder en Avon van het testen van hun producten op dieren en roept op tot een boycot van de cosmeticamerken.

PETA onthulde gisteren op zijn website dat zowel Estée Lauder als Avon in China hun producten testen op dieren, zo meldt de Daily Mail.

De merken worden daartoe gedwongen door de Chinese wet, die producten pas toelaat als ze uitvoerig zijn getest op dieren. De snel groeiende Chinese markt wordt voor cosmeticabedrijven steeds belangrijker.

Verplicht

Avon zegt dat de beschuldigingen van PETA zwaar overdreven zijn, maar geeft wel toe dat sommige van hun producten mogelijk op dieren getest worden in een aantal landen waar dat wettelijk verplicht is.

Het zou gaan om 0.3 procent van de producten. Het merk zegt te onderhandelen met regeringen om tests op dieren af te schaffen.

Onderzoek

Estée Lauder ontkent in een statement alle beschuldigingen en zegt dat zij nooit producten testen op dieren, behalve daar waar het wettelijk verplicht is.

Het merk zegt er alles aan te doen om dierproeven wereldwijd te bannen en veel te investeren in onderzoek dat dierproeven kan vervangen.