AMSTERDAM - Verschillende modellenbureau's verbieden hun modellen de zonnebank te gebruiken vlak voor ze de Londense catwalks betreden.

Het initiatief komt ter ondersteuning van de Cancer Research UK's UV UGLY campagne, die Britten voor de risico's van het gebruik van een zonnebank moet waarschuwen.

Maar liefst elf vooraanstaande Britse modellenbureau's, waaronder Elite, Premier Model Management, Storm en Next, hebben getekend voor een 'zero tolerance' wat betreft het gebruik van een zonnebank door hun modellen, zo meldt Daily Mail.

Maligne Melanoom

Cancer Research baseerde haar ban op de zonnebank op onderzoeksresultaten die uitwijzen dat een eerste zonnebanksessie voor 35-jarige leeftijd de kans op maligne melanoom - de ergste vorm van huidkanker - met maar liefst 75 procent vergroot.

Carole White, medeoprichtster van Premier Model Management, was meer dan blij de anti-zonnebank campagne te ondersteunen. " Premier Model Management streeft ernaar zo goed mogelijk voor haar modellen te zorgen en we zijn sterk tegen het gebruik van een zonnebank."