AMSTERDAM - In vergelijking met andere grote modehuizen, droegen covermodellen het afgelopen seizoen het vaakst kleding van Gucci.

In totaal stonden items uit de najaarscollectie van Gucci op 102 covers van internationale modebladen. Dit blijkt uit een onderzoek van modewebsite Fashionista. Covers die meetelden in het onderzoek waren onder meer van Vogue, Harper's Bazaar en Vanity Fair.

Top drie

Afgelopen lente en zomer was het nog modehuis Prada, dat met haar voorjaarscollectie die onder meer uit heldere kleuren en bananenprints bestond, met 77 covers op de eerste plaats eindigde. Gucci stond toen nog op een tweede plaats.

Dit seizoen eindigt Louis Vuitton op een tweede plaats met 77 covers, en sluit Prada de top drie met 44 covers.

Japonnen en edelsteentinten

Fashionista wijdt de populariteit van Gucci aan de grote aanwezigheid van lange, chique japonnen in de najaarscollectie. Bovendien zouden de magazines zijn gevallen voor de in het oogspringende kleuren van de jurken, vooral in tinten van edelstenen.

Op de eerste voorjaarscovers van dit jaar zijn door Fashionista al veel pasteltinten van Prada gespot, maar ook Louis Vuitton doet het tot dusverre goed.