Op Cosmopinie staat informatie over cosmeticaproducten, beautytrends en -ingrediënten. Natuurlijke, eetbare ingrediënten en natuurcosmetica zijn steeds meer in trek. Een voorbeeld daarvan is de goji-bes.

(Extract van) de goji-bes is op het cosmeticalabel te herkennen aan de botanische naam Lycium Barbarum Fruit (extract). De bes wordt in het Engels ook wel eens Wolfberry genoemd. Naast de bessen kan ook extract van de bast van de boksdoornstruik waaraan goji-bessen groeien worden gebruikt.

De diverse mineralen, zink, aminozuren en vetzuren, verschillende vitamines en beta-caroteen maken de bes tot een gezonde vrucht: de bessen behoren net als granaatappels tot de zogenaamde supervruchten. Gojibessen bevatten antioxidanten en vitaminen voor een verhoogde weerstand, zouden goed zijn voor onder andere de lever en de nieren en – volgens oude Chinese geneeskunde – voor een positieve instelling. Onder andere dankzij de polysachariden in de vrucht zou het sap zelfs een celvernieuwende werking hebben, wat veroudering zou vertragen!Al langer werd goji-bessensap gedronken voor een mooier uiterlijk en om huidirritatie te verhelpen, maar ook verwerkt in crèmes en andere beautyproducten kan (extract van) de bes een bijdrage leveren. Het functioneert dan met name als antioxidant, wat de huid helpt beschermen tegen vrije radicalen. Cosmeticamerken als dr Murad voegen goji-berry toe aan producten als ontstekingsremmend en verzachtend ingrediënt en de claim dat het extract de huid versterkt en helpt minder gevoelig te worden voor roodheid en irritaties. Naast 'los' gebruik van goji-bes extract vormt het ook onderdeel van verschillende formules en complexen in de beautyindustrie, vaak met anti-ageing claims.

Gojibes-extract is een veilig ingrediënt waarvan volgens de Skin Deep cosmetics safety database geen gezondheidrisico's bekend zijn. Gerecenseerde producten

gojibes

Maybelline The Eraser foundation – beoordeeld door bezoekers met een uit 3.8 uit 5

Comfort Zone Renight Recover Cream – beoordeeld door bezoekers met een uit 3.7 uit 5

Oriflame Pure Nature Lip Balm – beoordeeld door bezoekers met een uit 4.0 uit 5

Bourjois Healthy Mix serum foundation – beoordeeld door bezoekers met een uit 4.3 uit 5