AMSTERDAM - Veel vrouwen worden achterdochtig als hun man komt aanzetten met bossen bloemen, bonbons of ontbijt op bed en vermoeden dan dat hij iets te verbergen heeft. Dat blijkt uit een nieuw Engels onderzoek.

Uit een onderzoek dat werd gehouden in opdracht van een ontbijtgranenfabrikant onder 2.000 mensen bleek dat tweederde van de vrouwen achterdochtig wordt als hun man plotseling op de romantische toer gaat.

Niet alleen cadeau’s als sexy lingerie, bloemen of juwelen maken vrouwen achterdochtig, ook een man die plotseling meer helpt in het huishouden wordt door veel vrouwen verdacht gevonden.

Affaire

Ruim 15 procent van de vrouwen gaat er van uit dat een man haar bonbons geeft omdat een slecht geweten heeft en 20 procent denkt dat hij dat doet omdat hij een affaire heeft. Het overgrote deel denkt dat hij simpelweg iets goed te maken heeft.

Zo’n 70 procent van de vrouwen zou uitzoeken of hun verdenkingen terecht zijn en ruim 30 procent zou stiekem zijn Facebookpagina en telefoon controleren. 33 procent geeft echter aan dat ze hun vermoedens negeren omdat ze blij zijn dat hun man ineens aardiger is en makkelijker om mee te leven.

Lingerie

Mannen daarentegen vinden het leuk als hun partner hen af en toe verrast. Ze worden pas achterdochtig als hun vrouw hen plotseling minder aandacht geeft en geheimzinnig gaat doen. Ze maken zich ook zorgen als vrouwen meer aandacht aan hun uiterlijk gaan besteden, sexy lingerie gaan dragen en minder met het huishouden bezig zijn.

Louise Thompson Davies, een woordvoerder van Kellogg's, schrikt van de resultaten van het onderzoek. “Mannen denken dat ze gewoon aardig zijn als ze iets leuks doen voor hun vrouw, maar vrouwen zien dat heel anders”, zegt ze in de Daily Mail. “Deze drukke tijden hebben er voor gezorgd dat romantiek zeldzaam is geworden. Vrouwen raken in paniek als hun man iets aardigs voor hen doet en dat is jammer.”