AMSTERDAM - Maar liefst 80 procent van de vrouwen is onzeker over zichzelf als het gaat om verleiden. Ook het grootste gedeelte van de mannen is niet zeker over zijn technieken op gebied van flirten.

Zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau in opdracht van Axe onder ruim 1.000 Nederlanders.

Toch flirten Nederlanders maar al te graag. Ruim een kwart van de vrouwen zou het vaker willen doen, tegenover een derde van de mannen.

Bijna 30 procent van de Nederlandse vrouwen wil meer aandacht van mannen. Als er met een vrouw wordt geflirt, voelt zij zich aantrekkelijker en vrouwelijker. Tweederde van de ondervraagde vrouwen voelt zich ook sexier.

Belangrijke ingrediënten

Volgens de Nederlandse man is het beste ingrediënt een vrouw te verleiden het uiterlijk (47 procent), gevolgd door een vlotte babbel (19 procent) en lekker ruiken (11 procent). Vrouwen zijn vooral gecharmeerd van een makkelijke prater (24 procent).

Het uiterlijk is voor mannen opmerkelijker belangrijker (55 procent) dan voor vrouwen (38 procent). Geur is juist voor de vrouw belangrijker (57 procent) dan voor de man (40 procent).