AMSTERDAM - De Schotse ontwerper Jonathan Saunders heeft de BFC / Vogue Designer Fashion Fund gewonnen. Hij werd geprezen voor zijn vrouwelijke collecties en zijn huidige succes.

Saunders wint omgerekend een geldbedrag van 240.000 euro en professionele begeleiding om zijn label de komende twaalf maanden verder op te zetten.

"Ik ben zo blij met het winnen van deze award. De laatste twaalf maanden zijn een spannende tijd voor mij en mijn team geweest en ik ben trots op hun harde werk. We hebben veel plannen voor de nabije toekomst en dit, gecombineerd met de steun van het netwerk van BFC, gaat ons helpen die doelen te bereiken”, aldus Saunders tegen de Britse Vogue.

Vrouwelijk

De Schotse designer versloeg Peter Pilotto, Mary Katrantzou, Richard Nicoll, Roksanda llincic, Marios Schwab, Zoe Jordanië, Meadham Kirchhoff en schoenontwerper Nicholas Kirkwood. Alle negen ontwerpers werden uitgenodigd om hun collectie te presenteren aan de jury, evenals hun zakelijke voorstel.

"Ik ben blij dat Jonathan dit jaar de prijs heeft gewonnen", aldus Vogue-editor Alexandra Shulman. "Zijn recente collecties hebben laten zien dat hij als ontwerper mooie kleding maakt waar vrouwen van genieten tijdens het dragen en hij is in een uitstekende positie om voort te bouwen op zijn huidige succes."

Award

De BFC / Vogue Designer Fashion Fund Award wordt elk jaar uitgereikt aan een veelbelovende jonge ontwerper. Het geld en de begeleiding fungeren als opstapje om een succesvol merk te worden in Engeland. De winnaar van vorig jaar was de Schotse ontwerper Christopher Kane.