AMSTERDAM – In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, kunnen vrouwen beter een auto parkeren dan mannen. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek.

Toch vindt maar 18 procent van de vrouwen dat ze goed kunnen parkeren, zo meldt de Daily Mail.

Voor het onderzoek, dat werd gehouden door NCP, de grootste Britse eigenaar van parkeergarages, werden 2.500 chauffeurs getest op verschillende aspecten van parkeren. Uit een maximum van 20 punten scoorden vrouwen gemiddeld 13.4 en mannen 12.3.

Snel

Vrouwen doen er 21 seconden over om te parkeren, mannen 16 seconden. Vrouwen zijn echter beter in het vinden van een parkeerplaats en weten de auto er ook beter in te manoeuvreren. Mannen rijden te snel door een parkeergarage, waardoor ze vaak een lege plek over het hoofd zien.

Bijna 40 procent van de vrouwen kiest ervoor om achteruit een parkeervak op de rijden. Van de mannen doet slechts 29 procent dit.

Slordig

Mannen parkeren veel slordiger. Nog geen 30 procent van de mannen kiest ervoor om de auto te verzetten tot hij goed staat. Van de vrouwen neemt 56 procent hiervoor de moeite. Meer dan de helft van de vrouwen zet de auto precies binnen de lijnen van het parkeervak, terwijl nog geen kwart van de mannen dit doet.

Overigens blijken mannen graag hun rijkunsten te demonstreren. Als ze een vrouwelijke passagier bij zich hebben proberen mannen de auto vaker in een klein vak te parkeren, terwijl er ook ruimere vakken beschikbaar zijn.