AMSTERDAM - De 16e editie van de Amsterdam Fashion Week (AFW), die aan het begin van de nacht van zondag op maandag wordt afgesloten, heeft 20.000 bezoekers getrokken.

Dat heeft directeur en mede-eigenaar Bart Maussen gezegd.

Maussen was zeer vereerd met het bezoek dat prinses Máxima vrijdag bracht tijdens de finale van The Green Fashion Competition, een internationale wedstrijd waarbij ontwerpers zich op duurzame kleding richten. Ook vanuit het buitenland was hiervoor veel belangstelling.

''Het blijkt dat we internationaal steeds meer in de picture komen. Er was ook veel aandacht in de buitenlandse media'', aldus Maussen. Hij heeft al aanvragen uit het buitenland binnen van ontwerpers die tijdens de Fashionweek in juli hun creaties willen showen.

Modesteden

Amsterdam staat nu nog op de zesde plaats op de ranglijst van Europese modesteden, maar Maussen mikt op de vijfde plaats. Hij wil met de gemeente om de tafel gaan zitten om te proberen Amsterdam nog beter op de kaart te zetten in modeland.

Het evenement wordt nu op het Westergasfabrieksterrein gehouden, maar Maussen wil het meer naar het centrum halen en bij een volgende gelegenheid ''de hele binnenstad aankleden''.