AMSTERDAM – Mannen hebben per week meer seks dan vrouwen. Dat blijkt uit een grote enquête die werd gehouden door een Belgisch televisieprogramma.

Mannen hebben gemiddeld vier keer per week zin in seks, vrouwen slechts 2,6 keer. Gemiddeld hebben mannen 1,4 keer per week seks met een partner en vrouwen slechts 1,3 keer per week.

Dat alles blijkt uit een enquête die werd gehouden door het Belgische televisieprogramma ‘Ook getest op mensen’. De enquête werd door 97.400 Vlamingen ingevuld, zo meldt De Standaard.

Uit het onderzoek bleek tevens dat 1 op de 6 vrijgezellen minstens één keer per week seks met iemand anders heeft. Mannen blijken gemiddeld 2.4 keer per week te masturberen, vrouwen slechts 0.8 keer.

Tevreden

De gemiddelde leeftijd van de mannen die hebben deelgenomen aan de enquête is 40 jaar. Bij vrouwen ligt de gemiddelde leeftijd op 36 jaar. In totaal heeft 83% van alle ondervraagden een vaste relatie.

De enquête werd ontwikkeld door het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de KU Leuven, in samenwerking met collega's van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie.

De Vlamingen gaven overigens aan tevreden te zijn over hun seksleven