AMSTERDAM - De ontwerpzussen lieten zich voor hun nieuwe SIS by Spijkers en Spijkers inspireren door Bonnie, van het jaren '30 misdaadkoppel Bonnie en Clyde.

Het verhaal van het beroemde bankroversduo, dat met hun door passie en altruïsme gedreven daden het Amerikaanse Mid-West regeerden, vormde de rode draad binnen de draagbare collectie. Muze en stijlicoon was actrice Faye Dunaway die in 1967 de rol van Bonnie vertolkte in de verfilming. Het ontwerpduo liet dit keer een minder stoere maar meer elegante kant zien.

De ontwerpen waren vrouwelijk, maar hadden als tegenhanger een nonchalante, jongensachtige twist. Sluike broeken en jasjes, dunne breisels met contrasterende boorden, baretten en stevige babycord jeans en jasjes. De jurken hadden grote kleurvlakken als een art-deco dessin met speelse kraagjes.

Kleur

De collectie bestond uit twee kleurgroepen: een pallet van roze, rood en bordeaux en een pallet van helderblauw, marineblauw en zwart. Bij elke kleurgroep was een passend dessin ontwikkeld: een art-deco dessin van grafische patronen met SIS branding en een zwart ruitje dat was opgebouwd uit kleine pistooltjes.

SIS by Spijkers en Spijkers