AMSTERDAM - De van oorsprong Vietnamese Elise Kim presenteerde donderdagavond tijdens Amsterdam Fashion Week haar herfst/winter 2013 collectie Epiphenomenon | one.

Hilmar Mulder, hoofdredactrice van Grazia: "We zijn als een blok gevallen voor de verfijnde ontwerpen van modetalent Elise Kim. Haar moderne elegante esthetiek, gedurfde kleur- en materiaal keuzes in combinatie met haar gedrevenheid is uniek wij zijn er van overtuigd dat we op modegebied nog heel veel van haar gaan zien en horen. We zijn heel trots dat we haar show sponsoren."

Het eerste deel van de trilogie toont de fragmentatie van de realiteit wanneer je in slaap begint te vallen. Een surreële abstractie van het moment dat je grip verliest op bekende zekerheden. Kim opende met sereen witte mantelpakjes, jurkjes en jassen met mohair-accenten. De zwierige, transparante stoffen zorgden voor een droom-effect. In diverse stukken werd transparantie gebruikt om zo de vrouwelijke lichaamsdelen te accentueren.

Materiaalkeuze

Elise Kim gebruikte voor haar collectie verschillende materialen zoals organza, leer, wol en zijde. De ontwerpster speelt op een artistieke wijze met textuur en materiaal, door dit seizoen voornamelijk de nadruk te leggen op eigen gemaakte, geborduurde pailletten. Na de witte collectiestukken, volgden stukken in helder blauw, nachtblauw en zwart.

Vrouwelijke vormen komen sterk naar voren door de taillering en belijningen en geven de collectie een geraffineerde look met accenten van leer op de schouders en accenten van schapenbont op half-lange jassen. Het nachtblauw en zwart werd aangevuld door een subtiele nude kleur en een grafische, zelfontworpen print.

Elise Kim presenteert nieuwe collectie