AMSTERDAM – De meeste vakantiegangers kunnen zich pas na een dag echt ontspannen. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek.

De Britse website HomeAway hield een onderzoek onder 2.000 vakantiegangers. Daaruit blijkt dat het gemiddeld 21 uur en 31 minuten duurt voordat mensen zich op hun vakantieadres kunnen ontspannen, zo meldt de Daily Mail.

De stress van de reis, de koffers in- en uitpakken en het op orde brengen van de administratie voor het vertrek zorgen ervoor dat een groot deel van de vakantiegangers zich zelfs pas na twee dagen ontspannen voelt.

Stress

Op de derde dag van de vakantie beginnen de meeste toeristen zich alweer zorgen te maken over de terugreis. Daarnaast kunnen de vreemde taal, het budget en een gebrek aan privacy stress veroorzaken. Ook ruziënde kinderen veroorzaken vaak spanning.

“Mensen zijn zo druk bezig om hun reis in goede banen te leiden dat ze vergeten dat ze op vakantie zijn”, aldus Marie Chenailler van HomeAway “Meer hulp krijgen van de partner en de kinderen hun ding laten doen kunnen ervoor zorgen dat het ontspannen gevoel vroeger begint”.