AMSTERDAM - Mannen van wie de vrouw het goed kan vinden met hun vrienden, hebben een grotere kans op problemen in de slaapkamer.

Uit een onderzoek van de universiteit van Cornell, uitgevoerd onder ruim 3.000 mannen tussen de 57 en 85 jaar blijkt dat oudere mannen die hun sociale netwerk delen met hun partner meer kans hebben op erectieproblemen.

Als een vrouw het beter met de vrienden van haar man kan vinden dan hij zelf, kan zijn seksleven daar onder lijden. De gezamenlijke activiteiten zouden zijn mannelijkheid aantasten, zo meldt Independent.

Mannelijkheid

Volgens onderzoeker Benjamin Cornwell komt dit doordat de man het ervaart als een controle. Zijn privacy en autonomie, en daarmee ook zijn mannelijkheid, worden onderdrukt.
“Hierdoor hebben mannen meer problemen met het krijgen en behouden van een erectie.

Ook vinden ze het moeilijker om tot een hoogtepunt te komen tijdens een vrijpartij”, aldus Cornwell. 

Individuele activiteiten

Ook blijkt dat wie niet genoeg tijd met zijn vrienden doorbrengt, zich minder aangetrokken zou voelen tot zijn partner.

“Een man moet iemand hebben waarmee hij kan praten over dingen die voor hem belangrijk zijn. Of dat nou voetbal, politiek, een auto of zijn baan is. Het is belangrijk dat hij dingen kan zeggen waarvan hij weet dat het niet meteen bij zijn vrouw terecht komt”, meldt professor Edward Laumann van de Universiteit van Chicago.