AMSTERDAM – Levi’s doet voor de eerste keer mee aan de New York Fashion Week. De jeansgigant geeft op 15 februari een grote show in SoHo, waar de herfstcollectie van 2012 getoond zal worden.

Tot nu toe bracht Levi’s in verschillende delen van de wereld steeds verschillende collecties op de markt. Dat laat het merk nu los. Voortaan zal het jeanslabel overal ter wereld dezelfde collecties op de markt brengen. Levi’s gaat deze collecties voorstellen tijdens de New York Fashion Week.

“We willen deze herfstcollectie in New York voorstellen omdat die stad de aandacht van de hele wereld heeft”, zegt creatief directeur Len Peltier in Women’s Wear Daily. “We werken nu aan de presentatie, die veel meer zal zijn dan alleen een modeshow.”

Debuut

Tijdens de show zullen onder meer Levi’s Red Tab, Levi’s Vintage en de Made & Crafted lijn te zien zijn. Een echt debuut is de show overigens niet. In september 2007 toonde het merk de kleine Warhol Factory / Damien Hirst capsule collectie tijdens de New York Fashion Week.